Peder Fredricson is de eindwinnaar van de Longines Global Champions Tour 2021

Peder Fredricson is de eindwinnaar van de Longines Global Champions Tour 2021

Wat een avond! De strijd om de eindwinst in de Longines Global Champions Tour ging tussen nummer één Peder Fredricson en nummer twee Ben Maher...

Om te winnen moest Maher deze Longines Global Champions Tour Grand Prix hier in Samorin winnen EN Fredricson mocht niet in de top tien staan. Als een van deze voorwaarden niet het geval was, zou Fredricson gekroond worden tot Longines Global Champions Tour winnaar van 2021. Fredricson moest als eerste aantreden met H&M All In. Aangezien zij twee fouten maakten, werden de kansen voor Ben Maher om te winnen ineens groter. Toch leek het geluk niet aan hun zijde, want Maher en Explosion W verlieten de arena met 12 punten. Zo werd Peder Fredricson officieel gekroond tot winnaar van de 2021 Longines Global Champions Tour.

Wat deze Grand Prix betreft was de winst voor Henrik von Eckermann met King Edward. In de barrage sprongen zij naar een tijd van 37,22 seconden, wat net genoeg bleek te zijn om Marlon Modolo Zanotelli en Lika A Diamond van het Schaeck achter hen te houden. Met een tijd van 37,47 seconden eindigden zij tweede. De Duitser Maurice Tebbel mocht met Don Diarado en 39,61 seconden het podium vervolledigen. 

Pieter Devos en Mom's Toupie de la Roque eindigden vierde, Harrie Smolders en Monaco vijfde. 

Tenslotte sprong ook Niels Bruynseels naar de achtste plaats met Delux van T&L
Klik hier voor de uitslagen.