Peder Fredricson en H&M All In winnen Grand Prix kwalificatie van Rome.

Peder Fredricson en H&M All In winnen Grand Prix kwalificatie van Rome.

In Rome staat later vandaag de CSI5* Grand Prix van de Global Champions Tour op het programma, daarom werd zonet de kwalificatie voor deze rubriek gereden. Deze 1m55 hoge speedrubriek was meteen ook de tweede ronde van de Global Champions League. De overwinning in het individuele klassement was voor Peder Fredricson. Hij reed zijn Olympische kampioen H&M All In (v. Kashmir van Schuttershof) foutloos rond in 69,51 seconden. 

Henrik von Eckermann en King Edward (v. Edward 28) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij sprongen een foutloze ronde in 70,34 seconden. Shane Breen en Z7 Ipswich (v. Carembar de Muze) vervolledigden het podium. Zij lieten het hout onaangeroerd en klokten af in 72,54 seconden. 

Evelina Tovek (Winnetou de la Hamente Z) en Simon Delestre (Tinka's Hero Z) vervolledigden de top vijf. 

Klik hier voor de resultaten

Valkenswaard United reed naar de overwinning in de GCL. Het team bestaande uit Peder Fredricson (H&M All In) en Edwina Tops- Alexander (Fellow Castlefield) sprongen vandaag twee foutloze rondes. Donderdag kreeg Fredricson één springfout achter zijn naam.  De Scandinavian Vikings eindigden op de tweede plaats. Voor New York Empire was de derde plaats weggelegd.

Klik hier voor de resultaten