Patrick Jonkmans schittert in Grote Prijs Lier

Patrick Jonkmans schittert in Grote Prijs Lier

In Lier wordt er toegewerkt naar de internationale Grote Prijs. Voor eigen publiek moeten de Belgische deelnemers hen meerdere erkennen in de internationale combinaties. Patrick Jonkmans hield alvast de Belgische eer hoog in de 1.30m CSI1* Grand Prix. In de nevenrubriek sprong Guido Hornesch naar de winst.

In de 1.30m CSI1* Grote Prijs wisten negen combinaties het hout in de lepels te houden. Uiteindelijk moest Patrick Jonkmans de Spanjaard, Mariano Martinez Bastida voor zich dulden. Bastida won met de 10-jarige Conquest-zoon, Habanero. Op ruim zeven seconden volgde Patrick Jonkmans met de 14-jarige BWP-ruin, I Bay van het Langwater (Wiensender).

Jonkmans verwees zo de Duitse amazone, Janne Friederike Meyer-Zimmerman met Jaloubet K VDL (Baloubet du Rouet).  Net buiten het podium bleef Samy Colman met Bianca III (Casall) een Nederlandse overmacht voor. Yoni Van Santvoort vervolledigde daarbij de top vijf op de rug van Ilandra (Up To Date).

Voor eigen publiek strandde Niels Fockaert met Oki d'Eclipse (Catoki) foutloos op de negende plaats. Frederic Vernaet volgde met Orak D'Hamwyck (Tobago Z) op de tiende plek met één tijdsfout.

Guido Hornesch laat Brabançonne klinken

Eerder sprong Guido Hornesch met Non Such Z (Non Stop) naar de winst in de 1.20m proef. Samen met de ruin bleef de Belg ongeveer één seconde voor op Saleh Bin Omayrah met Quasmo CK Z (Quasimodo Z). Het podium van deze één-ster-rubriek werd afgewerkt door de Nederlandse amazone, Yoni Van Santvoort met Ileva S (Andiamo).

Alle uitslagen