Paris Vandousselaere moet Britse voor zich dulden in CSI1* Grand Prix Gent

In Gent werd zoner de CSI1* Grand Prix afgewerkt, dé afsluiter voor de ruiters van het CSI1* concours. 65 combinaties kwamen aan de start van deze rubriek en twaalf van hen slaagden er ook in om een foutloze eerste ronde af te werken. Een barrage met twaalf combinaties moest dus over de winnaar beslissen.

De eerste combinatie die in de barrage moest aantreden, was de Britse Georgina Marshall. Zij reed Zodiac Z meteen foutloos rond en wist bovendien een erg sneller chrono neer te zetten. Met haar tijd van 29,70 seconden wist ze direct de druk op haar concurrenten stevig op de voeren. Uiteindelijk slaagde niemand hierin en Marshall kon zich zo de winnares van de Grand Prix noemen. Vincent Geerink nam met Iniesta (v. California W Z) de tweede plaats voor zijn rekening. Hij sprong eveneens een snelle foutloze ronde en finishte in 30,49 seconden.

Paris Vandousselaere was de beste Belgische. Zij moest in de barrage als laatste aantreden en deed alles in haar macht om het publiek van Gent een Belgische overwinning te geven. Uiteindelijk bleek haar tijd van 31,10 seconden net niet voldoende en moesten zij en Joske F (v. Tornedo Fcs) vrede nemen met de derde plaats.

Carolina Idänpään-Heikkilä nam de vierde plaats voor haar rekening. Zij zadelde Voltaire de la Lande (v. Ilvien des Mielles) om in 31,27 seconden naar de eindmeet te rijden. Amber Bogaert en Bambou Ideal Home (v. Shindler de Muze) eindigde op de vijfde plaats.