Overtuigende winst van Cathrine Dufour in Grand Prix van Aken

Overtuigende winst van Cathrine Dufour in Grand Prix van Aken

In de ring op Akense bodem verschenen 35 prachtige combinaties, die allen meestreden naar de overwinning in de Prize of Family Tesch, een rating competitie voor de Lambertz Nations' Cup. Uiteindelijk won Cathrine Dufour op de rug van Vamos Amigos (Vitalis) ruimschoots met een score van maar liefst 81,544%!

Met slechts één jury die Dufour onder de 80% scoorde, was de Deense met nog slechts drie combinaties te gaan vrijwel zeker van de overwinning. Enkel Charlotte Fry op Everdale (Lord Leatherdale) en Isabell Werth met DSP Quantaz (Quarterback 6) konden als laatste combinaties aan zet nog een bedreiging vormen, maar ook zij konden uiteindelijk niet tippen aan het fenomenale resultaat van Dufour. Fry plaatste zich met een score van 76.500% op een vierde plek, gevolgd door Werth met 76.413% als vijfde.

Op het podium naast Cathrine Dufour schitterde Frederic Wandres en Duke of Britain FRH (Dimaggio 2) voor eigen publiek op 2, voor de Fin Henri Ruoste met onder het zadel Kontestro DB (Contendro 3).

Buurland NL op derde plaats in team klassement Lambertz Nations' Cup

Na deze proef staat team Denmark aan de leiding met een score van 229.740%. Op iets meer dan één procent verschil volg team Germany op plaats twee. Met een score van 219.608% is team Netherlands voorlopig goed voor een derde plaats.

België heeft in deze Nations' Cup geen team aan zet.

Individuele uitslag

Team klassement Lambertz Nations' Cup

f.: © Holchbecher for Equnews