Opglabbeek: Kelly Cornelis schrijft de 6-jarigen op haar naam

Opglabbeek: Kelly Cornelis schrijft de 6-jarigen op haar naam

In het Sentower Park in Opglabbeek is vanmorgen de competitie van start gegaan met de proeven voor jonge paarden. Kelly Cornelis was goed wakker en won de rubriek voor 6-jarige paarden. 

Dit deed ze met de Canturano-dochter Castella Di Luna. In de tweede fase klopten ze af op 25,53 seconden, wat nipt voldoende was voor de overwinning. De Duitser Tobias Meyer en Celebrity-H (Comme Il Faut) zaten hen op de hielen met een tijd van 25,58 seconden maar eindigden tweede. Hicham Chani en Aristo Ask (Arezzo VDL) waren met een tijd van 25,79 seconden goed voor de derde plaats. 

Mike Lepiemme en Tika Troubadour Z (Troubadour d'Aurel) eindigden vierde, Guillaume Foutrier en Fruna de Kogis (Kannan) vijfde. 

Tenslotte waren er ook nog top tien klasseringen voor Tim Prouvé en Marie Foulon. Prouvé eindigde met Papillon HR (Kannan) op zes, Foulon kon voor de achtste plaats rekenen op Pickup de Rase (Jingo Di Dieu D'Arras). 

Bij de 5-jarigen was Bjorn Vandenbossche de hoogst genoteerde Belg op een tweede plaats. Zijn Quequette Royale Van'T Hooghemelrijk (Tangelo vd Zuuthoeve) sprong een nulronde in de tweede fase en had daar 27,29 seconden voor nodig. Tobias Meyer en Con Sugar-H Old (Solitiair) waren één seconde sneller en wonnen zo de proef. Meyer eindigde ook derde met Casithargos-H (Casino Berlin Old). 

Plaats vier en vijf waren respectievelijk voor Loic Cannaert met Zarabella Z (Zirocco Blue) en Lauren Devine met Emi Coeur de Lion (Santa Rosa Camelot). 

Tom Dhaeyere en Quandas Vd Oudeheihoef (Tangelo vd Zuuthoeve) waren terug te vinden op plaats acht. 

Klik hier voor alle resultaten.