Oliva: Karel Cox scoort sterk in 1.45m Gold Longines Ranking rubriek

Oliva: Karel Cox scoort sterk in 1.45m Gold Longines Ranking rubriek

In Oliva liepen de twee laatste proeven van de dag op zijn einde. In de Gold 1.45m Longines Ranking rubriek was het Karel Cox die met de overwinning aan de haal ging. Gudrun Patteet volgde op de tweede plaats. In de Bronze proef was het Fabienne Daigneux-Lange die voor het goud ging. 

Karel Cox mocht rekenen op de negenjarige merrie Nueva Epoca de Regor (v. Nabab de Reve) om de winnende tijd van 37,37 seconden neer te zetten in de jump-off. Gudrun Patteet volgde op de tweede plaats met Sea Coast Monalisa Van'T Paradijs (v. Bamako de Muze). Het duo reed over de finish in 38,04 seconden. Steve Guerdat scoorde een derde plaats. In het zadel van Is-Minka (v. Mylord Carthago HN) noteerde hij een tijd van 39,21 seconden. 

Guillaume Foutrier (Fairness Hero Z) werd vierde. Op vijf volgde Tobias Meyer (Casablanca-H). 

Niels Bruynseels (Hespro Ryal K) zorgde met een tiende plaats voor nog een Belgische klassering. 

Klik hier voor de resultaten. 

De Bronze 1.40m proef werd gewonnen door Fabienne Daigneux-Lange en Fringant du Calvaire (v. Qody de Saint-Aubert). Het duo noteerde de winnende tijd van 66,67 seconden. Freddy Demuynck blijft in topvorm en reed ook in deze proef op het podium. Met Urbin Manciais (v. Kashmir Van Schuttershof) reed naar een tweede plaats in 67,34 seconden. Laura Rayjasse en Eiffel de Bacon (v. l'Arc de Triomphe Bois Margot) vervolledigden het podium in een tijd van 72,48 seconden. 

Stina Efraimsson (Dana) werd vierde. Valentina Biglietti (Iberland) volgde op vijf. 

Patricia Guery (Nora de Mariposa) zorgde voor nog een Belgische klassering. 

Klik hier voor de resultaten. 

Foto: IG Metoliva - @1clicphoto / Hervé Bonnaud