Niki Geenens: "Danny en ik houden de spanning er toch altijd in?"

Niki Geenens: "Danny en ik houden de spanning er toch altijd in?"
Voor HippoHomes amazone Niki Geenens is het seizoen alvast erg goed van start gegaan. Ze reed in vrijwel elke rubriek waaraan ze deelnam in de top vijf. De amazone maakte even tijd voor ons vrij! 


"Ik ben alvast erg blij met het begin van mijn jaar", gaat de amazone van start. "Zowel de jonge paarden als de meer ervaren paarden zijn dit seizoen erg goed van start gegaan. Het is momenteel omwille van Corona erg moeilijk om een planning voor de komende weken te maken. Het aanbod is ook niet immens groot. Voorlopig staan er vooral veel wedstrijden in het Azelhof en New Flandria Ranch op het programma. We kijken alvast in spanning uit naar de zomer, als er hopelijk weer op meer verschillende plaatsen gereden kan worden". 

Heb je jezelf specifieke doelen voor 2021 gesteld? 

"De eerste maanden zullen vooral uitgaan naar het trainen en uitbrengen van jonge paarden. Hopelijk kunnen we deze zomer toch een paar mooie concours meedoen. Ik hoop ook dat er enkele kampioenschappen kunnen plaatsvinden waaraan ik dan ook graag zal deelnemen". 

Het lijkt of het op nationaal niveau altijd tussen jou en Danny van Es gaat. Zie je he als je grootste concurrent? 

(lacht). "Danny en ik en uiteraard nog andere ruiters houden inderdaad de spanning erin om tegen elkaar te rijden deze winter. Ik denk dat er in de zomer weer meer concurrentie zal zijn, als ook de niet-professionelen weer van start mogen gaan en er weer op verschillende locaties gereden kan worden". 

Heb je zelf trainingstips voor ruiters die niet zo goed zijn in barrages rijden? 

"De barrages zijn vooral gebaseerd op vertrouwen en de band die we met onze paarden hebben. Je moet uiteraard zelf beschikken over een winnaarsmentaliteit en een paard dat ook graag wil winnen. Je moet als ruiter zelfzeker zijn en weten wat je met je paard kan in de ring. Ik heb zelf enorm veel geluk met goede eigenaars die hun paarden niet snel verkopen en die er echt voor willen gaan. Gazelle en Helios zijn mijn trouwe partners waar ik erg veel vertrouwen in heb.

Kan je wat meer vertellen over je paarden? 

"Ik heb Gazelle en Helios al meer dan tien jaar, dan bouw je automatisch een band op. Mijn jongere, talentvolle paarden worden wel eens verkocht naar grotere stallen maar dat is op zich goede reclame voor mij als ruiter. Ik ben dan ook altijd erg trots als een paard dat ik nog gereden heb het goed doet in de sport nadat hij verkocht werd".

In welke mate denk je dat Covod een blijvende invloed op onze sport zal hebben? 

"Voor onze sport is deze situatie natuurlijk erg jammer. Er zijn erg veel ruiters die nu niet mogen springen. De kosten blijven oplopen en ook 'amateurs' pompen dagelijks erg veel geld in het hobby. Het is dan ook erg jammer dat ze nu niet aan wedstrijden kunnen deelnemen. Laat ons vooral hopen dat we elkaar allemaal snel weer kunnen zien op wedstrijd".


Foto: Archief