Nieuw-Zeeland maakt Olympisch team bekend

Nieuw-Zeeland maakt Olympisch team bekend


Een ervaren Nieuw-Zeelands springteam is samengesteld voor de Olympische Spelen in Tokio.

Viervoudig Olympiër Bruce Goodin staat aan het hoofd van de ruiters, samen met tweevoudig Olympiër Daniel Meech en Sharn Wordley. Goodin, die in Zweden woont, nam eerder deel aan de Spelen van Barcelona 1992, Sydney 2000, Athene 2004 en Peking 2008. Hij is benoemd aan het stuur van Backatorps Danny V.

De uit Duitsland afkomstige Meech droeg het zilver in Athene 2004 en Atlanta 1996, en zal uitkomen op de schimmelmerrie Cinca 3, terwijl de uit de VS afkomstige Wordley, die is aangewezen op Verdini d'Houtveld Z, meedeed in Peking 2008. Meech werd 12e in de individuele springsport in Athene, Nieuw-Zeelands beste resultaat ooit in deze discipline.

De meereizende amazone is Uma O'Neill uit Californië met haar schimmelhengst Clockwise of Greenhill Z. De niet meereizende reserve is Tom Tarver met zijn schimmelruin Fiber Fresh Popeye.

Goodin zegt dat het een eer is om vernoemd te worden naar een andere Olympische Spelen. "Het is altijd spannend om geselecteerd te worden voor de Olympische Spelen en Nieuw Zeeland weer te vertegenwoordigen," zei hij.

"Het voelt goed dat Danny op het juiste moment in goede vorm komt. Het zijn spannende tijden. Het zullen ongetwijfeld andere Olympische Spelen worden, maar het is altijd heel spannend om daar te zijn.

"Equestrian Sports New Zealand high performance general manager Jock Paget, een eventingteam bronzen medaillewinnaar van de 2012 Olympische Spelen in Londen, zegt dat het een zeer lange en uitdagende voorbereiding is geweest voor ruiters, paarden, eigenaren en ondersteunende crew.

"De ruiters hebben elke kans moeten aangrijpen om vorm te tonen en om te gaan met de eindeloze verstoring van hun campagnes," zei hij. "Ze hebben allemaal een indrukwekkende hoeveelheid veerkracht en aanpassingsvermogen getoond. Onze pet gaat niet alleen af naar onze geselecteerde renners, maar naar iedereen die deze hele campagne in actie is gekomen en het werk van de selecteurs heeft bemoeilijkt.

"NZOC chief executive Kereyn Smith gaf haar felicitaties door aan de atleten. "Het is fantastisch om zo'n ervaren springteam te benoemen voor Tokio. We wensen de atleten het allerbeste voor de rest van hun voorbereiding en kijken ernaar uit om ze over iets meer dan een maand in Tokio de vlag te zien dragen en aan de start te zien verschijnen," aldus Smith.

Nieuw-Zeeland is met vijf springteams vertegenwoordigd geweest op de Olympische Spelen, maar de allereerste Olympische springruiter van het land was Adrian White, individueel, in Rome in 1960.

De laatste keer dat Nieuw-Zeeland met springruiters deelnam aan de Olympische Spelen was in 2008 in Peking. Tokio heeft een speciale plaats in de harten van de Kiwi-ruiters omdat Nieuw-Zeeland tijdens de Olympische Spelen van 1964 voor het eerst een springteam op de Spelen had.

Team:

- Bruce Goodin en Backatorps Danny V eigendom van Backatorp Ryder AB & Bruce & Ulrika Goodin

- Daniel Meech en Cinca 3 van Johnson Horses GmbH en Daniel Meech.

-Sharn Wordley en Verdini D'Houtveld in eigendom van Lauren Balcomb