Nicola Philippaerts verzekert Belgische overwinning in Youngster Tour Knokke

Nicola Philippaerts verzekert Belgische overwinning in Youngster Tour Knokke

In Knokke wordt er nog steeds op drie pistes gesprongen. Morgen staan de Grand Prix van de CSI1* en de CSI3* competities op het programma maar vandaag worden er nog verschillende andere rubrieken gesprongen, waaronder ook die voor 7-jarige paarden. In die rubriek reed Nicola Philippaerts naar de overwinning. Hij rekende op de Zangersheide merrie Toulayna van het Bloesemhof Z (v. Toulon) om in 69,38 seconden een foutloze ronde te springen. 

Axel van Colen en Dardare Brimbelles Z (v. Darco) volgden op de tweede plaats. Zij lieten alle balken in de lepels en klokten af in 70,05 seconden. Max Sebrechts en Oryzon van het Schaeck (v. Zirocco Blue) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 71,91 seconden. 

Emma Stoker (Orphea HQ) en Filippo Tabarini (Othello Optimus) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats. 

Andere Belgische top tien klasseringen kwamen van Pascale Haep (Irandole du Flot) en Mathias Hazebroek (Cointreau vd Wouwerse Velden Z). 

CSI2* Grand Prix kwalificatie

In de rankingrubriek van de CSI2* competitie reed Axel van Colen naar de overwinning. Hij kon in het zadel van Done'Di Amore (v. l'Arc de Triomphe) een foutloze ronde springen in 37,66 seconden. Michael Hughes en George Z (v. Kannan) volgden op de tweede plaats. Zij noteerden eveneens een foutloze ronde achter hun naam en klokten af in 38,48 seconden. Laura Kraut en Haley (v. Quality Time TN) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 39,73 seconden. 

Tim Wilks (Guestlist) en Dominique Hendrickx (No-Comment de Septon) eindigden op de vierde en de vijfde plaats. 

Dimme d'Haese (Comme Il Faut) kon zich op de achtste plaats klasseren.

CSI3* 1m40

In het 1m40 van de CSI3* competitie was er eveneens een Belgische overwinning. Vincent Lambrecht reed Aiace l'Eroe (v. Toulon) foutloos doorheen de twee-fasen-rubriek in 34,79 seconden. Hij deed hiermee beter dan Joe Clee die met Axel 111 Z (v. Action Breaker) op de tweede plaats eindigde. Zij lieten eveneens alle balken in de lepels en stopte de chrono na 35,47 seconden. Benjamin Robert en Calisko (v. Clarimo) namen de derde plaats mee naar huis na een foutloze ronde in 35,48 seconden. 

Christophe Vanderhasselt (Pikap de Muze Z) en Yves Vanderhasselt (Nairobi van Kojakhoeve Z) volgden op de vierde en de vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten