Nicola Philippaerts knap vijfde in Grote Prijs Oliva

Nicola Philippaerts knap vijfde  in  Grote Prijs Oliva

Onder  een stralende zon heeft  Nicola Philippaerts de vijfde plaats opgeëist in de 1.45m Grote Prijs van Oliva. De zege kwam op naam van de Franse Springruiter, Julien Epaillard met de BWP-merrie, Jalanta P.


QUICK RESULTS
1. Julie
n Epaillard - Jalanta P
2. Laura Re
nwick - Dublin V
3. Alberto Zorzi - Vauba
n du Trio


Niet minder dan 21 combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing in deze 1.45m Grote Prijs. Samen met Simonne Lefever's fokproduct,  Jalanta P (Catalone) zette Julien Epaillard de snelste tijd neer. De Fransman won eerder deze week ook al verschillende hoofdrubrieken.

Op het podium volgt de Britse amazone Laura Renwick. Samen met Dublin V (Vigaro) is dit haar derde podiumplaats deze week. Alberto Zorzi vervolledigde het podium met de SF-ruin, Vauban du Trio (Nervoso).

Het duo werd opgevolgd door Eduardo Alvarez Aznar met de BWP-ruin, Legend (Ogano Sitte) en Nicola Philippaerts in het zadel van Katanga vh Dingeshof (Cardento 933). Ook Lieven Devos haalde de prijzen. Devos sprong met Inca's Big Think (Beaulieu's Think Big) naar de dertiende stek.

Belgen scoren

Eerder strandde Gill Cools net naast het podium in de 1.40m Bronze Tour. Kayleigh  Watts won de rubriek met de BWP-merrie, Kimosa vh Kritrahof (Chatman). Gill Cools strandde op de vierde plaats met onder het zadel de sBs-hengst, Esprit de Longchamps (Gangster de Longchamps).

In de 1.30m Silver Tour sprong Jerome Schmidt met Chica (Cachas) op het podium. De combinatie moest enkel Joanne McGlory met Calimera (Conthargos) voor zich dulden. Lieven Devos volgde in de prijzen met Leon vd Bisschop (Kannan).


Uitslagen