Naessens, Wellens en Vermeiren verdelen prijzen in Youngster Tour finale

Naessens, Wellens en Vermeiren verdelen prijzen in Youngster Tour finale

In Valencia werden deze ochtend de verschillende finales van de Youngster Tour gereden. De finale voor de 5-jarige paarden werd een Belgisch feestje: de Belgen namen het volledige klassement op zich. De winst ging naar Benny Naessens. Hij reed Lasall B (v. Connect) foutloos naar de  finish in 42,43 seconden. 

Hij nam daarna ook de tweede plaats mee naar huis. In het zadel van Emotion van't Lozerhof Z (v. Emerald van't Ruytershof) kon hij de nul behouden in de barrage en finishte hij in 47,77 seconden. Hij was meteen ook de enige ruiter die zich voor de barrage kon plaatsen; De snelle ronde in de basisomloop van Anthony Wellens en Quelle Homme SW (v. Cornet Obolenksy) leverde hen de derde plaats op.

Benny Naessens (Vago Chin van't Willebeke Z) en Anthony Wellens (Qupi d'O) eindigden op de vierde en de vijfde plaats. Jan Vermeiren en Quithras-K van't Kattenheye (v. Mithras de Regor) eindigden op de zesde plaats. 

6-jarigen

Bij de 6-jarigen ging de winst naar de Ier Thomas Ryan. In het zadel van Smokey (v. Stakkato Gold) sprong hij een foutloze ronde in 37,31 seconden. Carmen Adwards volgde op de derde plaats. Zij kon in het zadel van Foleade du Mesnil (v. Calvaro FC) een foutloze ronde springen en finishte in 39,88 seconden. Valentin Marcotte vervolledigde het podium in het zadel van Quarlos (v. Qualandro). Het duo liet het hout onaangeroerd en finishte in 40,67 seconden. 

Melvin Greveling (Amigo de Septon Z) en Carl-Walter-Fox (Katoki) eindigden op de vierde en de vijfde plaats. 

Melissa Laenen (Jax Lvp), Jan Vermeiren (Polo vd Bisschop) en Benny Naessens (Rambo ter Linden) zorgden voor andere Belgische klasseringen.

Klik hier voor de resultaten