Michiels, Hendrikx en Verwimp nemen winnende start in Lier

Michiels, Hendrikx en Verwimp nemen winnende start in Lier

Vandaag staan in het Azelhof in Lier de eerste manches van het Belgisch kampioenschap voor dressuur op het programma. Gisteren stonden er echter ook al enkele rubrieken op het programma. 

In de Diamant Cup reed Domien Michiels naar de overwinning. Hij verzamelde een totaal van 72;875% in het zadel van Panthero van de Vogelzang (v. Belantis). Hij bleef hiermee Jorinde Verwimp voor die met Escobar (v. Serano Gold) op de tweede plaats eindigden. Zij scoorden een totaal van 72,000%. Isabel Cool en VRDS Nea's Donna Qizara (v. Quaterback) vervolledigden het podium met een totaal van 71,563%.

In de Briljant Cup was Suraya Hendirkx de beste. Zij rekende op Benicia (v. Beinicio) om naar een totaal van 72,303% te rijden. Isabel Cool en No Limit Coolhorses (v. Jack Sparrow S) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij noteerden een totaal van 71,091%. Kizzy Halkett en QC Flambo (v. Fidertanz) vervolledigden de top drie. Hun proef werd door de jury met een totaal van 71,091% beloond.

Criel De Coker (Jillz Urona) en Brecht D'Hoore (Inverness WH) vervolledigden de top vijf.

In de Platina Cup tot slot was Jorinde Verwimp de beste. Zij reed Charmer (v. Charmeur) naar de overwinning met 70,088%. Sam Verheyen en Kryptonite van de Performing Stables (v. Detroit) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij scoorden 69,471%. Kara Bosman en Fiderprincess (v. Fidertanz) vervolledigden de top drie. Zij kregen een totaal van 69,353% achter hun naam. 

Marc Peter Spahn (SBS Jeroen) en Dominique D'Hoore-van der Horst (Excel) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor alle resultaten