Merel Vandebroek, Amalia Hantson, Jens de Clercq en Sara de Boeck nemen eerste winsten in Mechelen

Merel Vandebroek, Amalia Hantson, Jens de Clercq en Sara de Boeck  nemen eerste winsten in Mechelen

Deze ochtend kwamen de dressuurruiters als eerste aan de start in Mechelen. In de Christmas arena reed Amalia Hantson naar de eindzege in de KBC Gouden Teugel Trophy voor ponies. Bij de springruiters hield Jens de Clercq de concurrentie achter zich. Ook de VLP Youth Cup's lokten al heel wat mensen naar de Nekkerhal

Samen met Meladelle's Dalores verzamelde Hantson 408 punten in deze finale. Het paar bleef zo drie punten voor op Yelena Maertens met Rebel van de Eekhoek. Pauline Vlekken vervolledigde het podium met Lila Van den Hoek onder het podium.

De 90 cm stijlrubriek  kwam op naam van Jens de Clercq met Skywalker vh Klavertje. Het duo wist de jury te bekoren, goed voor 77 punten. Op het podium volgde Jade Loos met Pimmeke voor Frédérique van de Vijver met Beekzich's Nina onder het zadel. 

In de 'Paardensport.Vlaanderen' Youth Cup sprong Sara de Boeck met 195 punten naar de zege in de 1.05m. In het zadel van Onini Van het Leliehof bleef ze Rosa Hutse met La Folie Douce Van de Backersh voor. Bart Jay Junior Vandecasteele vervolledigde de top drie met Calvorno Wp Z.

De Youth Cup 85cm werd gewonnen door Merel Vandebroek. Op de rug van Candy van de Kapel bleef ze bijna 10 punten voor op Alexandra Vanpamel met Vimea Z. Izeli Van Het Wilderhof vervolledigde het podium met Vlada Boyen.


ALLE FOTO'S VIA EQUPICS.BE

uitslag KBC Gouden Teugel pony finale

uitslag KBC Gouden Teugel 90cm

Uitslag Youth Cup 85cm

Uitslag Youth Cup 1.05m