Melanie Gelin en Jens Nijss schitteren in Youngster finale Sentower Park

In Opglabbeek hebben de Belgische deelnemers de Youngster finale gedomineerd. Ruim 100 combinaties kwamen aan de start. Bijgevolg werd het klassement opgesplitst. In het zadel van Elvis Uno Vhr Z won Melanie Gelin voor eigen publiek.

Gelin en de zesjarige zoon van Elvis ter Putte, Elvis Uno Vhr Z snelden in 24,10 seconden naar de winst. Samen met King Of Panama Hero Z (Kassander Van 't Roosakker) strandde Gelin eveneens op de vierde plaats. Het podium in deze rubriek werd afgewerkt door Jens Nijs met Karmina de Nyze z (Kannan) op twee en Catherine Gustin met Lilly-Rose Jt de la Limite Z (Luigi d'Ecplipse) op drie.

Jens Nijs tweemaal op het podium

Ook in het tweede klassement sprong Jens Nijs naar de tweede plaats. Samen met de zesjarige Cool More Hero (Casall) diende Nijs enkel Francisco José Mesquita Musa met Miss Blue Z (Couperus) voor zich te dulden. Het podium in dit klassement werd afgewerkt door Edoardo Alain Dubois en Raico van de Lindehoeve (Toulon).

Net buiten de top drie strandde Virginie Thonon met Quinta-W (Eristoff van de Zuuthoeve) op de vierde plaats.