Maxime Harmegnies en Kasper de Boeck leveren eerste Belgische klasseringen van de dag in Oliva

Maxime Harmegnies en Kasper de Boeck leveren eerste Belgische klasseringen van de dag in Oliva

In het Spaanse Oliva is de voorlaatste competitiedag van de week van start gegaan. Als ochtendrubrieken kregen de ruiters de Gold 1.35m en Bronze 1.30m voorgeschoteld. Maxime Harmegnies en Kasper de Boeck sprongen alvast naar klasseringen.

In beide proeven werd er tegen de klok gereden. In het 1.35m sprongen negentien combinaties foutloos rond, maar het was uiteindelijk Karolina Vasiliauskaite die met Venezio of Coco de winst pakte. Met 60,08 seconden waren zij ruim twee seconden sneller dan de Italiaan Nico Lupino, die met Ilba VDL tweede eindigde. Romain Lescanne en Corleone de Beaufour sprongen in 63,36 seconden naar de derde plaats. 

Maxime Harmegnies en Lester eindigden vijfde en moesten daarbij Soline Aubry en Frederike voor zich dulden. 

In de Bronze 1.30m rubriek was Kasper de Boeck de beste Belg met Ildivo op de derde plaats. De winst en het zilver waren voor Frankrijk dankzij Lucas Delachaussee en Atcha des Coteaux op één en Lucas Boilot met Bokidoki vd Kranennburg op twee. 

Plaatsen vier en vijf waren respectievelijk voor Lisa Marie Rudigier met Cumtaga van de Marsweg Z en Lucas Delachaussee met Verty GO op vijf. 

Klik hier voor de resultaten.