Marcus brengt Duitsland op poleposition in Rotterdam. Belgen voorlopig knap derde.

Marcus brengt Duitsland op poleposition in Rotterdam. Belgen voorlopig knap derde.

Het is een spannende strijd tijdens de eerste omloop van het Europees kampioenschap springen. Het inkomen van de laatste lijn heeft al meerdere springruiters verrast, zo ook Pieter Devos met Claire Z (Clearway). In het jachtparcours werkte Marcus Ehning zojuist in stijl het parcours af.

In het zadel van de 14-arige Comme Il Faut (Cornet Obolensky) leverde zijn optreden een voorlopige vierde plaats op. Momenteel staan de Duitse springruiters met drie in de top zeven. Christian Ahlmann is momenteel tweede met Clintrexo Z (Clintissimo Z).  Wereldkampioene, Simone Blum staat momenteel zevende met DSP Alice (Askari).

De Oostenrijker, Max Kühner wist het met Chardonnay 79 net iets sneller te doen als Ahlmann en de 10-jarige Zangersheide-hengst. Samen met de Clarimo-zoon was Kühner ruim één seconde sneller en grijpt zo de leading position.

De Belgen staan momenteel derde in de team ranking. Jos Verlooy staat veilig in de top vijf met Igor (Emerald). Ook Jérome Guery wist een prachtronde te rijden met Quel Homme de Hus (Quidam de Revel).