Malin Baryard-Johnsson en H&M Indiana winnen LGCT Grand Prix St Tropez. Abdel Said en Jérome Guery schitteren in top vijf!

Malin Baryard-Johnsson en H&M Indiana winnen LGCT Grand Prix St Tropez. Abdel Said en Jérome Guery schitteren in top vijf!

Een spannende strijd en megalomane Grand Prix, dat kreeg het publiek te zien tijdens de 1.60m Longines Global Champions Tour van St Tropez. Twaalf combinaties kwamen aan de start in deze barrage. Daarbij maar liefst vier Belgische combinaties. Malin Baryard-Johnsson en H&M Indiana snelden uiteindelijk naar de winst.

De Belgen zetten meteen de druk met drie combinaties foutloos. De snelste chrono bij de Belgische springruiters kwam halverwege de barrage op naam van Abdel Said met de 11-jarige Bandit Savoie (Qlassic Bois Margot). Het paar stopte de chrono foutloos in 35,62 seconden. Ook Jérome Guery zette een scherpe tijd met de 14-jarige KWPN-ruin, Grupo Prom Diego. Samen met de zoon van Verdi TN, kruiste Guery de finish in 36,08 seconden.

De tijd van Abdel Said werd vrij snel verbeterd door de Amerikaanse springruiter,  Spencer Smith met de 15-jarige SF-ruin, Theodore Manciais (Kashmir van Schuttershof). De Amerikaan stopte de chrono op 35,35 seconden. Maar Harrie Smolders zou Harrie Smolders niet zijn mocht hij alles uit de kast halen. Smolders en zijn 13-jarige Monaco doken net geen 0,3 seconden onder de chrono van Smith en kwamen zo aan de leiding.

Het duurde even maar de Zweedse Malin Baryard-Johnsson wist net onder de 35 seconden te duiken met haar 14-jarige BWP-merrie, H&M Indiana (Kashmir van Schuttershof). De Zweedse nam zo de leiding en zag enkel nog een concurrent in Kevin Staut met zijn Scuderia 1918 Viking d'la Rousserie.

Eindranking

Malin Baryard-Johnsson werd niet verslagen en schrijft de eindzege op naam voor Harrie Smolders en Spencer Smith. Net buiten het podium kleurde de top vijf Belgisch met Abdel Said op vier en Jérome Guery op vijf.

Pieter Devos en Mom's Toupie de la Roque volgde op de zesde plaats.

Uitslag