Ludo Philippaerts: "Hier kan het kaf echt nog van het koren gescheiden worden."

Ludo Philippaerts: "Hier kan het kaf echt nog van het koren gescheiden worden."

Niet alleen het Mekka van de paardensport, Aken opent deze week de deuren. De springsport zal ook in het mondaine Monte Carlo, Monaco, centraal staan. Ooit wist Ludo Philippaerts er nog furore te maken. 

"Ik heb altijd van de wedstrijd in Monte Carlo gehouden," vertelt Philippaerts. "Het is een speciale wedstrijd met een vrij kleine piste, maar de omgeving is prachtig. Het maakt het concurs tot wat het is. Monaco doet zijn reputatie alle eer aan. 

"De LGCT van Monaco vind zijn moeilijkheidsgraad in de format van de wedstrijdpiste. Ik vergelijk het met de F1. De F1 Grand Prix van Monaco is moeilijk, technisch en kort dat maakt hem zo speciaal in vergelijking met de meeste uitgestrekte parcoursen. Hier kan het kaf echt nog van het koren gescheiden worden."

"Verder vind ik Monaco emotioneel. Ik won er in 2006 met Parco, die toen bevestigde dat hij niet in een dipje zat. In 2021, 15 jaar later plaatste Olivier, mijn zoon, zich op het podium van de Grand Prix. Hoewel het geen eindzege was, voelde dat enorm goed aan die ranking."