Ludger Beerbaum: "Ik denk dat onze sport door deze crisis danig door elkaar geschud zal worden"

Ludger Beerbaum: "Ik denk dat onze sport door deze crisis danig door elkaar geschud zal worden"

De Duitse topruiter Ludger Beerbaum heeft een palmares om u tegen te zeggen. Hij is één van de ruiters die al het langst in het wedstrijdcircuit meedraait en denkt dat onze sport zich na de Coronacrisis zal moeten heruitvinden, ...

"In de eerste plaats denk ik dat het nodig is om het systeem dat we hadden voor de uitbraak van het Coronavirus te evalueren. Om te beginnen zal het al even duren voor ruiters om terug op niveau te komen. Het is niet zo dat als wedstrijden terug van start kunnen gaan, we ineens terug aan een CSI5* wedstrijd kunnen deelnemen. Ik verwacht dat verschillende ruiters gedurende de eerste maanden op lager niveau voor minder prijzengeld zullen springen. Lange vluchten zullen sowieso niet aan de orde zijn dus ik denk dat de meeste ruiters in hun eigen land of in buurlanden zullen rijden. Wat dit zal betekenen voor grote wedstrijden in andere werelddelen, zal enkel de tijd uitwijzen", begint Beerbaum.

"Ik denk ook dat we grondig na moeten denken over onze sport en ons moeten afvragen of de manier waarop we deze sport beoefenden in de toekomst nog wel houdbaar zal zijn. Zoals ik al zei, de meeste ruiters zaten meer op een vliegtuig dan thuis, vlogen van de ene wedstrijd naar de andere. Misschien ben ik vrij ouderwets op dat gebied maar ik denk dat we ons moeten afvragen of dit in de toekomst nog wel mogelijk zal zijn. Deze crisis kan nog weken of maanden aanhouden al zou ik er niet van verschieten als we nog twee jaar de gevolgen van de huidige gezondheidstoestand zullen meedragen". 

Toch blijft Ludger ook positief voor de toekomst: "Ik denk wel niet dat we ons zorgen moeten maken over onze sport. Onze sport is zo uniek, we werken samen met een dier, mannen en vrouwen rijden in dezelfde competitie, ... Ik verwacht dus niet dat onze sport door deze crisis in gevaar komt, in tegendeel". 

Bron: Clipmyhorse