Louise Castro: "Ik heb het afgelopen jaar een enorme groei gekend en daar pluk ik nu de vruchten van"

Louise Castro: "Ik heb het afgelopen jaar een enorme groei gekend en daar pluk ik nu de vruchten van"

Gisteren behaalde Louise Castro de tweede plaats in de CSI1* Grand Prix van Hubside. We spraken na afloop met de jonge Limburgse amazone.

Allereerst proficiat met je mooie resultaat. Hoe was het om direct na de Corona-stop in Frankrijk van start te kunnen gaan? 

"Voor mij was het iets waar ik echt naar uitkeek. Want weet je, zo drie maanden zonder wedstrijden duren toch erg lang (lacht). Ik ben dan ook heel blij dat ik hier aan de start kon komen. Uiteraard merk je wel een verschil met een 'gewone' wedstrijd maar dat is niet erg. Ik vind het erg belangrijk dat er onder veilige omstandigheden gereden kan worden. Hubside heeft dan ook alles op alles gezet om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Bij aankomst werden bijvoorbeeld de vrachtwagens ontsmet en we zijn ook verplicht om overal handgel te gebruiken". 

Wat vind je van het concours hier? 

"Wat mij betreft is het top georganiseerd. Bovendien hebben ruiters ook genoeg ruimte, waarmee ik bedoel dat er een grote inrijpiste en wedstrijdpiste ter beschikking is. De accommodatie is echt tot in de puntjes verzorgd en je ziet dat er organisatie er echt zijn werk van heeft gemaakt". 

Ben je tevreden van je resultaten?

"Het zou dom zijn als ik niet tevreden was (lacht). Nee, natuurlijk ben ik erg tevreden over mijn prestaties. Dit heb ik mede te danken aan mijn trainer Johan Philippaerts. Dankzij hem heb ik het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt en daar pluk ik nu de vruchten van. Zonder hem was dit wellicht niet mogelijk geweest".

Heb je nog specifieke concours op de planning staan? 

"We blijven volgende week nog in Saint-Tropez en ik hoop dan opnieuw goede resultaten te kunnen behalen. Voor de rest van het seizoen is het nog wat afwachten welke wedstrijden er nu precies zullen doorgaan en welke niet. Ik kijk er in ieder geval al naar uit".

Foto: Marco Villanti