Kumps en Strubbe naar ochtendklasseringen op Poolse bodem

Op de Baltica Tour in Polen werden deze ochtend alvast drie rubrieken gesprongen. Zowel Alexander Kumps als Elisa Strubbe konden zich klasseren.

5-jarigen

In de rubriek voor 5-jarige paarden, was er een zesde plaats voor Alexander Kumps. Hij reed Pokerface GV foutloos naar de finish in 64,88 seconden. De winst ging naar de Poolse Daria Kobiernik. Zij reed Donna Neva S naar de finish in 61,20 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. Maryia Mikhailava en Keaton N eindigden op de tweede plaats. Zij lieten alle balken in de lepels en finishten in 62,18 seconden. Voor Piotr Kalinowski en Venecia Red Wine was er een derde plaats.

De Poolse ruiter eindigde ook op de vierde plaats met Vario de Bo Z. Aleksandra Lusina-Golas vervolledigden de top vijf.

6-jarigen

In de rubriek voor 6-jarige paarden reed de Oostenrijker Benjamin Saurugg naar de overwinning. In het zadel van Chique PS Z reed hij een foutloze ronde in 57,44 seconden. Tomasz Miskiewicz en Stakkato Lazar namen de zilveren medaille mee naar huis. Zij hielden de nul op het scorebord en finishten in 58,37 seconden. Piia Pantsu Jönsson en Corona 5.2 namen de derde plaats voor hun rekening na een foutloze ronde in 60,31 seconden.

De Nederlandse Maureen Bonder eindigde op de vierde plaats met Excellent Friend. Zij sprongen een foutloze omloop in 60,95 seconden. Matas Patraitis en Cornet's Cloud vervolledigden de top vijf.

Elisa Strubbe eindigde in deze rubriek op de achtste plaats met On Time van de Elshove. Ze amazone sprong een foutloze ronde en finishte in 62,55 seconden.

1m30

In het 1m30 ging Clarissa Crotta met de overwinning aan de haal. Zij reed een foutloze ronde met Canada I.Z. onder het zadel en klokte af in 57,67 seconden. Charlene Bastone en Gurtera Cara Dubh eindigden op de tweede plaats. Zij hielden eveneens de nul en finishten in 58,00 seconden. Jill Andersson en Cumlan vervolledigden het podium.

Voor Mateusz Tyszko (Forest) en Olivia Dresler (Uno's Safier) was er respectievelijk een vierde en vijfde plaats.

Elisa Strubbe eindigde hier net buiten de top tien op de twaalfde plaats. Ze rekende op Mr. Quality Z om in 62,77 seconden foutloos naar de finish te rijden.