Koen Vereecke zet beste Belgische prestatie neer in 1.45m Longines Rankingproef

Koen Vereecke zet beste Belgische prestatie neer in 1.45m Longines Rankingproef

Zonet stond de laatste rubriek van de dag op het programma in het Franse Valence. Het ging om een CSI2* Longines Rankingproef die gebouwd stond over een hoogte van 1.45m. Koen Vereecke heeft er al een uitstekende dag opzitten in Valence en behaalde al meerdere klasseringen. Ook vanavond was het weer prijs en reed hij met Arioso du Bois (v. Rock 'N Roll Semilly) naar de negende plaats. 

Het podium werd verder volledig bezet door de Franse vlag. 

Winst was er voor Julien Epaillard en Caracole de La Roque (v. Zandor Z). Het duo reed naar de overwinning in 38,82 seconden in de jump-off. Jean Luc Mourier en Captain Keen (v. Windows vh Costerveld) was met een tijd van 39,41 seconden net niet snel genoeg voor een eerste plaats en nam genoegen met zilver. Nicolas Delmotte vervolledigde het Franse podium. Hij kon rekenen op zijn merrie Denerys du Montceau (v. l'Arc de Triomphe Bois Margot) om in 39,54 seconden foutloos over de finish te rijden. 

Yuri Mansur (Floyo VDL) nam de vierde plaats voor zijn rekening. Penelope Leprevost (Djagger Semilly) reed naar een vijfde plaats. 

Klik hier voor de resultaten.