Koen Vereecke en Jolien Maenhaut houden Belgische eer hoog in Lier.

Koen Vereecke en Jolien Maenhaut houden Belgische eer hoog in Lier.

Deze ochtend waren de springruiters reeds vroeg uit de veren. Het programma in Lier houdt vandaag rekening met de Woodlands International Sales deze avond. Het eerste parcours van de dag werd gebouwd op een hoogte van 1.35m Daarin hield Dayro Arroyave de concurrentie achter zich met Caritou z.

Arroyave en de 8-jarige Nissan Caretano Z-nazaat waren ongeveer een seconde sneller dan Gregory Cottard met onder het zadel Alameme (Armitage). Het podium in deze rubriek werd afgewerkt door Matthew Sampson met Centos Girl (Cento).

Net buiten het podium stelde Koen Vereecke zich alsnog op in de prijzen met . QP Castellane (Casall). Het paar sprong foutloos naar de zevende plek.

In de proef voor vijfjarigen hield Meinert Ketterle Shannon de concurrentie achter zich met Diva Du Cache Pot Z (Dieu Merci van T&L). Vincent Byrne volgde op de tweede plek met onder het zadel Olanthe d Leeuwerkheide (Balou du Rouet). Voor eigen publiek vervolledigde Jolien Maenhaut het podium met haar eigen No Limit van Schore Z (Numero Uno). Het paar bleef voormalig Wereldkampioen, Philippe Le Jeune met Emeraude Des Hautvent (Diamant de Semilly) voor.