Kirsten Rombouts wint Prijs Equnews in Zandhoven

Kirsten Rombouts wint Prijs Equnews in Zandhoven

De 1.40m hoofdrubriek op de startdag in Zandhoven kleurde Belgisch. Over twee fasen wist Kirsten Rombouts de concurrentie achter zich te houden met Janina Van het Goteringenveld (Ogano Sitte).


QUICK RESULTS
1. Kirsten Rombouts - Janina van het Goteringenveld
2. Peteronella Andersson - Pironella
2. José Mesquita Musa - Verdico Imperio Egipcio


Rombouts vormt al enkele jaren een duo met Janina van het Goteringenveld. Ze leidde Luc Hendrickx' fokproduct op van jong paard tot op het internationaal 1.45m niveau. Het duo wist als enige foutloos onder de 29 seconden te blijven en nam zo ongeveer een seconde voorsprong op Petronella Andersson met Pironella (Nonstop).  Andersson deelde haar tweede plaats met de Braziliaan José Meqsuita Musa met onder het zadel Verdico Imperio Egipcio (Verdi TN).

Beide combinaties kruisten de eindmeet in 29,46 seconden, slechts een tiende van een seconde sneller dan Emilie Conter met haar vertrouwde Clochard. Egor Schibrik werkte de top vijf af met onder het zadel Adonis.

Ook Thibeau Spits en Dieter Vermeiren stelden zich op voor de prijsuitreiking. Spits loodste zijn Juragold Bormes foutloos naar de zesde plaats en bleef zo Dieter Vermeiren met Piepke 111 Z voor.


F. Archief de Sterohoeve Photography