Jumping Hickstead zal in afgeslankte vorm plaatsvinden

Jumping Hickstead zal in afgeslankte vorm plaatsvinden


De organisatoren van de All England Jumping Course, Hickstead, hebben de moeilijke beslissing genomen om de Royal International Horse Show dit seizoen in een nieuw formaat te organiseren, wegens de aanhoudende Covid-situatie en de beperkingen op internationale reizen.


In juli vinden normaal gezien internationale vijfsterrenwedstrijden plaats, waaronder de Longines King George V Gold Cup en de Longines FEI Jumping Nations Cup™ of Great Britain, met een bezoekersaantal dat kan oplopen tot 50.000 gedurende zes dagen.

Alleen dit jaar zal de Royal International Horse Show (20-25 juli) een internationaal tweesterrenevenement zijn, met springrubrieken gericht op in Groot-Brittannië gevestigde ruiters. De nationale rubrieken, zoals de British Showjumping Winter Finals, blijven deel uitmaken van het programma en de Science Supplements BHS Queen Elizabeth II Cup verhuist naar de hoofdprijs op zondagnamiddag en wordt de belangrijkste rubriek van de show.

De showrubrieken zullen normaal verlopen, met een reeks verschillende secties en klassen die worden afgesloten met de opperste kampioenschappen op zondag. "We hadden zo gehoopt om dit seizoen terug te keren naar de normaliteit, maar de voortdurende onzekerheid in combinatie met de reisbeperkingen maakten het onmogelijk om de Royal International in zijn gebruikelijke vorm te organiseren," zei Hickstead-directeur Lizzie Bunn.

"We hebben al besloten om de Al Shira'aa Hickstead Derby Meeting als een nationale show te organiseren, maar het is zo teleurstellend dat we nu ook onze showcase-rubrieken van juli moeten schrappen - de kosten van een vijfsterren internationaal evenement onder beperkte omstandigheden maken het niet haalbaar. Bovendien verwelkomen we normaal atleten uit de belangrijkste springnaties ter wereld om deel te nemen aan dit evenement, maar dit zou niet mogelijk zijn zonder de andere ringen en klassen ernstig te benadelen.