José Thiry houdt Belgische eer hoog in Lier.

José Thiry houdt Belgische eer hoog in Lier.

In Lier besloot de dag met een 1.40m internationale rubriek. Daarin kwalificeerden acht duo's zich voor de herkansing. De Zweedse Irma Karlsson snelde met een nipte voorsprong naar de winst. Karlsson won met onder het zadel Euphoria SN (Crunch).

De Zweedse werd in deze rubriek opgevolgd door Mariano Martinez Bastida met de Quick Star-zoon,  Quicksilver. Op de derde trede stelde Joao Victor Castro zich op met de 9-jarige Cocaine De Riverland (Epsom Gesmeray).

Net buiten de top vijf strandde José Thiry met de Douglas-nazaat, D op de zevende plek. Het paar zette een scherpe tijd, maar tikte één balk uit de lepels.

Maverick van Lent scoort in nevenrubriek. 

Eerder snelde Samuel Hutton naar de winst in de 1.35m rubriek. Hutton won met de Mylord Carthago-merrie, Mylord Lady. Het duo was ruim vier seconden sneller dan Maverick van Lent met Gieke de Cour Au Bois (For Passion d'ive Z). De derde plaats kwam op naam van Julia Houtzager-Kayser met Irsina Blue (Zirocco Blue).

In de 1.30m rubriek sprong Bart JAy Junior Vandecasteele op het podium. De jonge Belg plaatste zich tweede met Enterprise JT Z (Eldorado vd Zeshoek). Proefwinst kwam op naam van Marine Prassel.