Jos Verlooy op medaillekoers in Rotterdam

Jos Verlooy op medaillekoers in Rotterdam

Het is een spannende strijd tijdens de eerste omloop van het Europees kampioenschap springen. Deze eerste omloop werd gebouwd op een hoogte van 1.50m en verreden volgens een jachtparcours. Springfouten werden dus in tijd omgezet. Voornamelijk de laatste lijn verraste heel wat combinaties.

In de teamranking staat Duitsland op kop voor Frankrijk en Zweden. De Belgische springduivels houden medaille kansen open op plaats acht.

Regerend Europees kampioen , Peder Fredricson, wist met zijn kampioenenpaard, H&M All In (Kashmir van Schuttershof) de leiding te nemen. Dit brengt de Zweed in de leiding van het individueel klassement. Laatste ruiter aan de start, Daniel Deusser sprong foutloos naar een individuele zevende plaats met Scuderia 1918 Tobago Z (Tangelo vd Zuuthoeve), goed om Duitsland naar de leiding te brengen op dit EK.

De Oostenrijker, Max Kühner wist het met Chardonnay 79 net iets sneller te doen als Ahlmann en de 10-jarige Zangersheide-hengst, Clintrexo Z. Samen met de Clarimo-zoon was Kühner ruim één seconde sneller en grijpt zo de tweede plaats in de voorlopige ranking. Ook Ben Maher in het zadel van 's werelds beste springpaard, Explosion W (Chacco Blue) deed het beter en volgt in de individuele ranking.  Ahlmann staat momenteel vierde voor de beste springruiter van de wereld, Steve Guerdat (Albfuehren's Bianca, v. Balou du Rouet).

Jos Verlooy springt goed uit de startblokken voor België. Samen met de 11-jarige Igor (Emerald) staat de 24-jarige springruiter momenteel op de tiende plek.


Individuele ranking

Team Ranking