Jos Verlooy kroont zichzelf tot Belgisch Kampioen 2019

Jos Verlooy kroont zichzelf tot Belgisch Kampioen 2019

In Lanaken werd zonet één van de hoogtepunten van de Belgische outdoor seizoen afgewerkt: de finale van het Belgisch kampioenschap. Na twee manches stond Niels Bruynseels aan de leiding. Als hij er vandaag in slaagde om twee foutloze rondes af te leggen, zou hij zich dus de opvolger van Dominique Hendrickx kunnen noemen. Helaas slaagde hij hier niet in, met twee springfouten zakte hij met Ilusionata van't Meulenhof (v. Lord Z) weg in de ranking. Hij zou uiteindelijk genoegen moeten nemen met de zevende plaats. 

Wie zijn goede vorm van de laatste dagen wel kon doortrekken, was Jos Verlooy. Hij reed Varoune (v. ) foutloos door de eerste ronde waardoor hij de leiderspositie van Bruynseels overnam. Verlooy moest hierdoor als laatste de ring in in de tweede ronde. Hij had zijn voorgangers op verschillende plaatsen fouten zien maken, dus hij wist dat hij zijn kalmte zou moeten bewaren en geen fouten mocht maken. Verlooy bewees echter al met zijn derde plaats in het Europees Kampioenschap dat hij met druk om kan gaan. Hij tikte met de 11-jarige ruin weliswaar één balk uit de lepels maar door de fouten die zijn concurrenten eerder maakten, had hij hiermee voldoende voor de overwinning.

Pieter Clemens, die vorig jaar nog op de derde plaats eindigde in het Belgisch kampioenschap, eindigde nu op de tweede plaats. Hij kon hiervoor opnieuw rekenen op Icarus (v. Querlybet Hero). Clemens verzamelde vijf punten in de eerste ronde en hield de nul op het scorebord in de tweede ronde. Wilm Vermeir eindigde op de derde plaats. Hij verzamelde met King Kong 'Avifauna (v. Bealiue's Think Big) een totaal van 10,69 strafpunten over alle omlopen.

Frederic Vernaet en Dieu Merci van T&L eindigde op de vierde plaats. Gregory Wathelet en Picobello Full House Ter Linden Z (v. Forever d'Arco Ter Linden) volgenden op vijf. De jonge amazone Vicky Van de Poel kan ook een op geslaagd parcours terugblikken. Zij reed Frenchy Vds (v. Cornet Obolensky) naar de zesde plaats en dit tijdens haar eerste BK bij de Seniors.