Joris Vanspringel: : “De cross in het zwaar glooiende landschap, zal wellicht bepalend zijn“

Joris Vanspringel: : “De cross in het zwaar glooiende landschap, zal wellicht bepalend zijn“

België staat na de individuele dressuur op een zesde plaats. Weliswaar op kleine afstand van het voorlopige zilver. “Duitsland gaat aan de leiding, maar de stand kan er morgen alweer helemaal anders uit zien” geeft Belgisch chef d’equipe Joris Vanspringel mee. “De cross in het zwaar glooiende landschap, zal wellicht bepalend zijn. “

Joris Van Springel : Ik ben heel tevreden over de Belgische prestaties in de individuele dressuur. Iedereen heeft een goede dressuurproef neergezet. We houden voeling met het podium en de zestalproef, waarin we traditioneel sterk zijn, moet nog verreden worden. We hebben vandaag voor de eerste keer de cross kunnen verkennen. Het wordt een vrij zware cross. De paarden met een goede conditie gaan hier naar voor komen. Vooral her bergop en bergafrijden zal veel van de conditie van paarden én ruiters vragen, maar we staan hier met een sterk team. We hebben ervaring en jeugdig enthousiasme. Onze combinaties kunnen de cross één voor één aan en dat geeft me vertrouwen. Ik merk ook dat dat veel vertrouwen is in deze fijne groep ruiters en amazones, voor wie dit EK als ‘amateurruiters’ vaak een kinderdroom is geweest. Hier kunnen deelnemen in dit internationale kader is voor LRV-ruiters het hoogst haalbare. De ruiters en amazones die hier aan de start staan, hebben daar heel veel inspanningen voor gedaan.


Vandaag rijden de individuele deelnemers hun individuele dressuurproef en in de namiddag staat het zestal op het programma. Op zaterdag wordt er gecrost in de cross-country en op zondag staat het afsluitende springen gepland. We duimen voor de Belgische en Nederlandse delegatie.


bron: LRV.be