Jorien Livens springt top vijf binnen in finale achtjarigen Valkenswaard

Jorien Livens springt top vijf binnen in finale achtjarigen Valkenswaard

In de finale voor 8-jarige springpaarden wisten slechts twee combinaties een dubbel foutloze omloop te presteren. Daarbij overwon Michael Pender met  Marion Hughes' HHS Fortune.


QUICK RESULTS
1. Michael Pender - HHS Fortune
2. Cressy Neads - Baladine du Chanu
3. Frank Schuttert - Latina vh Avenhof


Na een barrage met vijf sprong Michael Pender naar de overwinning met de Catoki-merrie, HHS Fortune. Het duo klokte foutloos af in 36,29 seconden en bleef zo nipt voor op Cressy Neads met Baladine du Chanu (Kannan).

De snelste chrono kwam op naam van voormalig Nederlands kampioen, Frank Schuttert met de 8-jarige BWP-merrie,  Latina vh Avenhof (Diarado). Het paar stopte de klok in 35,50 seconden maar tikte daarbij  wel één balk uit de lepels. Jorien Livens strandde net buiten het podium met haar Lovebee W (Deauville de la Vie).

De top vijf in deze finale werd afgewerkt door Piet Raijmakers Jr met onder het zadel van Schijndel's Gladstone (Grison vd Bisschop).

Eveneens in de prijsuitreiking sprongen Karel Cox met Cava (Cadensky) en Pieter Clemens met Agadance van 't Gelutt Z (Aganix du Seigneur) naar een zevende en achtste plaats.

Uitslag