JM Indoor Masters: Kyle Cuypers wint 1m10 en 1m20

JM Indoor Masters: Kyle Cuypers wint 1m10 en 1m20

In het Azelhof in Lier vonden afgelopen weekend de kwalificaties voor Jumping Mechelen plaats. Kyle Cuuypers kon maar liefst twee rubrieken op zijn naam schrijven. 

Zaterdag 30 oktober 

In de Schol/Jun proef 1m10 reed Kyle Cuypers met Chester VI Z naar de overwinning in een tijd van 24,23 seconden. Janne Caals kon een tweede plek bemachtigen in het zadel van Leffe van de Zandloper. Zij bleven foutloos in 24,26 seconden. De derde podiumplaats ging naar Lucas Haustraete met een tijd van 24,33 seconden in de tweede fase. 

Hélène Haest en Hermelien waren terug te vinden op plaats vier en de top vijf werd vervolledigd door Evy Claeys met Nasty-Flamme. 

Bij de Schol/Jun proef van 1m20 kon Kyle Cuypers weeral de winst op zijn naam schrijven. Deze keer kon hij dat doen met Mystic Lady Van t Buxushof in een scherpe tijd van 24,46 seconden. Kyle Cuypers bleef iedereen naar huis rijden. Want ook de tweede plek wist hij te bemachtigen met Nagante. Hij kon wederom een foutloze ronde rijden in een tijd van 25,16 seconden. Rik Nauta reed met Monchichi naar een derde podiumplaats in 25,44 seconden. 

Ook Rik Nauta leek onverslaanbaar en reed met zijn Kia Maria Vd Potaarde een exact dezelfde tijd als met zijn Monchihi! Dit leverde hem ook een derde plaats op. Nicolas Rombouts reed met Mister Manhattan naar een vijfde plek. 

In de Senioren 1 meter rubriek ging Francois Van Uytsel en Falouche met de overwinning lopen met een tijd van 22,82 seconden. Lana Vandaele en Bebelle Van De Hellhoek is terug te vinden op de tweede plaats in 23,74 seconden. Wederom Lana Vandael reed naar een derde plaats met Watch Out B in 25,49 seconden. 

Op vier vinden we ook opnieuw Francois Van Uytsel, deze keer met Kingston Van De Putakker. Amber Wuyts en Sander van de Waterhoeve mocht op een vijfde plaats rekenen. 

Zondag 31 oktober 

Bij de Senioren wist zondag Niki Geenens met Gazelle van de Vaelenberg over een hoogte van 1m10 iedereen naar huis te rijden met een ongelooflijk snelle tijd van 22,87 seconden! Maar liefst drie seconden sneller dan Daphne Steenssens en Ethna E, die 25,13 seconden nodig had om een foutloze ronde neer te zetten. Danny Van Es reed zijn Zico V naar een derde plek in 25,47 seconden.

Plaats vier ging naar Vincent De Vlieger en Flying Picasso. Lisa Ceunen reed naar een vijfde plek. 

Ook in de 1m20 proef van de Senioren werd er hard gereden. De overwinning was voor Mike Lepiemme die Falco van het Roosakker foutloos en in een tijd van 22,02 seconden kon rondsturen. Danny Van Es kunnen we wederom terugvinden in de top drie. Met Hamilton kon hij in 23,27 seconden naar een tweede plaats rijden. Mike Lepiemme was opnieuw in de top drie te vinden met Adagio De L'Envlos De L'ange. Hij kon in 23,43 zichzelf net niet verslaan maar bemachtigde toch nog een derde plaats. 

Vervolgens vinden we opnieuw Danny Van Es in de klasseringen. Hij reed met Noor C naar een vierde plaats. Niki Geenens snelde met Geena Lisa naar een vijfde plaats. 

Klik hier voor de resultaten.