Jérôme Guery derde in Grand Prix Spring MET 2020

De Belgen blijken vandaag in uitzonderlijke goede doen op het internationale circuit. Nadat Olivier Philippaerts zonet een knappe vierde plaats behaalde in de World Cup van Gothenburg, heeft Jérôme Guery zonet een derde plaats behaald in de Grand Prix van Oliva.

Van de 74 startende combinaties, waren er maar liefst 24 die een foutloze eerste ronde konden afleggen. Het beloofde dus een barrage te worden waarin veel risico's genomen moesten worden als je een klassering in de wacht wilden slepen.

Gelukkig bezwijkt Guery zelden of nooit onder druk en ook vandaag liet hij nog maar eens zien waarom hij één van de snelste ruiters van België is. Met Bco Milton Z (v. Mylord Carthago) onder het zadel, sprong hij een foutloze barrage in 38,59 seconden. Hij moest zo enkel twee Franse ruiters voor zich dulden.

Julien Epaillard ging met de overwinning aan de haal. Hij stuurde Edesa's Kzoom van de Wittemoere (v. Carabas VD Wateringhoeve) moeiteloos door de barrage en werd hiervoor met eerste plaats beloond. Het duo klokte af in 35,97 seconden en was hiermee veruit het snelst. Harold Boisset en Verone de La Roque (v. Kannan) namen de tweede plaats voor hun rekening na een foutloze barragerit in 38,14 seconden.

Maelle Martin en Come On Jumper (v. Comme Il Faut) eindigde op de vierde plaats. Clem Mcmahon en Pacato (v. Pacino) namen de vijfde plaats voor hun rekening.

Ook voor Koen Vereecke was er een mooie klassering. Hij reed Arioso du Bois (v. Rock 'N Roll Semilly) naar de zevende plaats.

Bronze 2 1m20

Eerder vandaag slaagde er nog een Belg in om te winnen onder de Spaanse zon. Nicolas Lambrecht reed Gino van de Vrunte (v. Jokinal de Bornival) foutloos door een speedproef en klokte af in 58,97 seconden. Hiermee was hij sneller dan Susana Epaillard die met Bombay d'Auge op de tweede plaats eindigden. Ook zij hielden de nul op de teller en finishten in 60,30 seconden. Valentine Auguin en Garcon du Marcq (v. Elvis ter Putte) vervolledigde het podium.

Juliette Losfeld eindigde op een zesde plaats in deze rubriek. Zij rekende op Gigi Bravour van de Basquita (v. Skippy II) om in 67,00 seconden naar de eindmeet te rijden.

Bronze 3 1m30

Ook in het 1m30 stonden de Belgen te blinken op de ereplaatsen. Louise Ameeuw eindigde op de tweede plaats met Lover Boy Z (v. Level Z) en Gill Cools volgde op drie met Valentino D Auge. Beide ruiters sprongen een foutloze omloop en finishten respectievelijk in 42,10 en 42,67 seconden. De winst ging in deze rubriek naar Leandro Duarte en Virtual Boy de Sheloa (v. Quality Touch). Zij hielden de nul op de teller en klokten af na 40,20 seconden.