Jeroen Dubbeldam: "Ik vind het lastig om gemotiveerd te blijven"

Jeroen Dubbeldam: "Ik vind het lastig om gemotiveerd te blijven"

Jeroen Dubbeldam, de eerste Nederlandse ruiter die ooit een gouden Olympische medaille won, zit thuis net zoals de rest van ons. Hij was afgelopen week jarig en gaf aan dat hij het erg moeilijk vond om gezien de huidige omstandigheden gemotiveerd te blijven. 

"Mijn verjaardag ga ik natuurlijk wel vieren", aldus Dubbeldam. "Het zal wat minder uitbundig dan normaal zijn maar we gaan wel sowieso de bbq aansteken. Gelukkig is het hier groot genoeg en kunnen we op een veilige afstand van elkaar blijven".

"Verder vind ik het vooral moeilijk om gemotiveerd te blijven aangezien je geen doel hebt om naartoe te werken. Maar goed, we hebben hier een dertigtal paarden staan die getraind moeten worden dus die kan je niet zomaar op stal laten staan. Zij hebben natuurlijk beweging nodig. Een paard dat lang niet traint, zal snel zijn spieren verliezen. Als je moet wachten met trainen tot je weet wanneer de wedstrijden terug mogen beginnen, ben je simpelweg te laat. We proberen dus de conditie van de paarden zo goed mogelijk te onderhouden". 

"Ik denk zeker dat ik nog kans maak om naar de Olympische Spelen te gaan, zeker met Carlyle. Op zich kwam het uitstellen van de Olympische Spelen mij wel goed uit. In mijn ogen kan dit paard zeker en vast een kandidaat zijn voor het Nederlandse team. De ontwikkeling ging volgens plan, ik moet er nu enkel voor zorgen dat ook zijn conditie op peil blijft. Als de wedstrijden mogen beginnen, kunnen we er dan vol tegenaan want ik moet mij met dit paard wel nog bewijzen ten opzichte van de bondscoach". 

Bron: AD