Jeroen De Winter knap tweede in 1.45m Grand Prix van Bonheiden

Jeroen De Winter knap tweede in 1.45m Grand Prix van Bonheiden

De 1.45m CSI2* Grand Prix in Bonheiden werd met een aparte barrage verreden. Uiteindelijk kwamen twaalf combinaties aan de start in deze herkansing. Het was een nipte strijd waarbij het volledig podium op minder dan een halve seconde verschil van elkaar de eindmeet kruiste.

Geruime tijd stond de Britse amazone, Laura Renwick op kop met onder het zadel de achtjarige Mhs Im The One (Lancelot). De Britse zette de onklopbare tijd en won uiteindelijk de proef. Ze verwees zo Jeroen De Winter naar de tweede plaats. De Winter sprong eerder al naar de winst in Bonheiden.

Samen met de 14-jarige BWP-merrie, Iron Lady van 't Meulenhof (Parco) strandde De Winter zo op de tweede plaats. Alexis Goulet vervolledigde het podium in het zadel van de 10-jarige Cormint-zoon, Cordico.

Als laatste aan de start strandde Dayro Arroyave uiteindelijk op de vierde plaats. De Colombiaan plaatste zich net buiten het podium met Ingmar (C-INgmar) met wie hij eerder al won deze week. Stephanie Andries volgde net buiten de top vijf met Hianca (Bodinus) foutloos op de achtste plek.

Uitslag

F. © ACP Pantel