Jens Vandenberk speelt op safe in Grote Prijs Bonheiden

Jens Vandenberk speelt op safe in Grote Prijs Bonheiden

Het werd een Nederlands onderonsje in de CSI2* Grote Prijs van Bonheiden. Hevig onweder zorgde ervoor dat de rubriek tijdelijk werd stil gelegd.  Uiteindelijk wisten slechts twee Nederlandse duo's zich te kwalificeren voor de herkansing. Beste Belg werd Jens Vandenberk met de 16-jarige, Faldiano (Heartbreaker). Met één tijdsfout strandde Vandenberk op de zesde plek.

De barrage werd gestreden tussen Remco Been meet Holland vd Bisschop (Heartbreaker) en Kim Emmen met Jack van het Dennehof (Toulon). Uiteindelijk snelde Remco Been als eerste starter naar de eindzege. Beide duo's werkten de barrage foutloos af.

De tijd stond scherp en dat bleek uit de zeven duo's met tijdspunten. Clarissa Crotta strandde op de derde stek met Yoghi (Frh Quaid) voor Maikel van der Vleuten met de 12-jarige Snoes (Clarimo). Toni Hassmann vervolledigde de top vijf van deze 1.45m Grote Prijs. De Duitser stelde zich op in de prijzen met Contendrix (Contendro I).

Met één springfout haalden ook Marthe Heudens met Linguini de la Pomme (Marius Claudius) en Dirk Demeersman met G'Majo van de Caloo Meerschen (Ugano Sitte) ook de prijzen.

Uitslag