Jennifer Gates: "Ik had nooit verwacht dat ik het hoogste niveau zou bereiken"

Jennifer Gates: "Ik had nooit verwacht dat ik het hoogste niveau zou bereiken"

Jennifer Gates, dochter van én amazone, zit net als iedereen aan huis gekluisterd. Ze vertelde in een interview met ClipMyHorse over haar liefde voor paarden, het combineren van paardrijden met haar studies en haar mooiste momenten tot dusver.

"Dit jaar was een echte rollercoaster voor mij. Ondanks de Coronacrisis ben ik er toch in geslaagd om mijn eerste jaar geneeskunde af te werken. Dit was niet makkelijk maar ik ben heel blij dat het mij gelukt is. Ik vind ook dat we van geluk mogen spreken dat we ons in deze crisis nog elke dag met onze paarden kunnen bezig houden. Ik moet eerlijk toegeven dat er voor mij weinig veranderd is: ik reed tijdens deze crisis nog paard, ik focuste mij op school, het enige verschil was eigenlijk dat er geen wedstrijden zijn maar dat vind ik voor even niet eens zo heel erg".

"Wat mijn mooiste moment tot nu toe is? Gewoon al het feit dat ik op het hoogste niveau kan meedraaien. Ik had eerlijk gezegd nooit verwacht dat het mij zou lukken. Natuurlijk droomde ik er wel eens van als klein meisje maar ik dacht dat het bij dromen zou blijven. Als kind heb ik trouwens alle sporten geprobeerd. Mijn moeder was zelf ook met paarden bezig maar zij reed eerder recreatief. Het is dan ook door haar te helpen dat ik verliefd ben geworden op de sport en de rest is natuurlijk geschiedenis".

Bron: ClipMyHorse