Jelle Limbourg en Pascal Van Laethem laten Belgische kleuren fonkelen in Lier

Jelle Limbourg en Pascal Van Laethem laten Belgische kleuren fonkelen in Lier

Op het Azelhof namen de CSI1* combinaties de piste in op vrijdag avond. De Ierse springruiter, Sven Joseph Hadley won opnieuw met Emly (Golden Hawk). In de 1.20m rubriek bleef de Ier exact één seconde voor op Alex Bishop met onder het zadel Fenna de Go.

Het podium in de 1.20m proef werd afgewerkt door Tori Dunn. Samen met Ballistic M2s (Ekstein) bleef Dunnipt voor op Pascal Van Laethem met de 6-jarige Hayette des Hayettes (Jenson van 't Meulenhof). Net buiten het podium sprongen ook Axell Druyts (Ellexa De Nuit, v. Zirocco Blue VDL) en Jeroen De Winter (Mystic Van 't Hoogeinde, v. Echo Van T Spieveld) de top tien binnen op een respectievelijke negende en tiende plek.

In de 1.10m rubriek verzekerde Jelle Limbourg het beste Belgische resultaat. Vicky Burns schreef de winst op naam met onder het zadel Denzel II (Cantos). Jelle Limbourg werkte het podium af met de 7-jarige Fighter De Hus Z (Florian de la Vie). Shari De Laet volgde met Dakina D'Heyboght Z (Diarado) voor Penelope Tuyttens met onder het zadel Elize Z (Elvist Ter Putte).