Jan Claeys twee keer op het podium in Opglabbeek

Jan Claeys twee keer op het podium in Opglabbeek

In Sentower Park wordt momenteel de Semi CSI gesprongen. Eén van de hoogtepunten van de dag was het 1m30 dat zonet gesprongen werd. Jan Claeys wist zich gisteren al in de kijker te rijden maar ook nu eindigde hij twee keer op het podium.

Hij greep de winst in het zadel van Charmeur van het Kloosterhof (v. Diego du Prelet). Het duo sprong een foutloze omloop en klokte af in 61,51 in deze rubriek die rechtstreeks tegen de klok gereden werd. De tweede plaats ging naar de Nederlandse Sanne Thijssen. Met It's Me (v. Cicero) onder het zadel, sprong ook zij een foutloze omloop in 63,88 seconden. 

Jan Claeys nam naast de overwinning ook de derde plaats mee naar huis. Dit keer rekende hij op Judy vd Beekhoek (v. Wander vd Mispelaere) om in 64,53 seconden naar de finish te rijden. Gaetan Staplaert (M-Red Velvet P&A) en Vanina Lombard (Astre de Rampan) vervolledigden de top vijf.

6-jarigen

In de rubriek voor 6-jarige paarden was Laura Stotzem de beste. De Belgische amazone reed een foutloze omloop in het zadel van Oechie K (v. I Am Special De Muze) en finishte in 59,31 seconden. Ze was zo de enige die de chrono onder de 60 seconden kon houden. Anna-Elisa Schäfer en Made of Candy (v. Cassini) eindigden op de tweede plaats. Zij kregen een tijd van 61,81 seconden achter hun naam. Johnny Stevens en Quimable Z (v. Quint van het Maarlo) eindigde op de laagste trede van het podium.

Voor Audrey De Bock (O'Mega H & DB) was er een vierde plaats. Anna-Elisa Schäfer (Max) eindigde op vijf.

Klik hier voor alle resultaten