Harrie Smolders en Une de l'Othain winnen LGCT Grand Prix Hamburg

Harrie Smolders en Une de l'Othain winnen LGCT Grand Prix Hamburg

Slechts één combinatie hield het foutloos in de 1.60m Grote Prijs van Hamburg. In deze LGCT Grand Prix sprong Harrie Smolders zo naar de winst met Une de l'Othain. Gilles Thomas sprong knap de top twaalf in. Smolders is zo de elfde die zal aantreden in de Super Grand Prix in Praag later dit jaar.

Smolders en de 13-jarige zoon van Conterno Grande klokten foutloos af in 76,44 euro en strijken zo de 99.000 euro eerste prijs op. "Ik had dit niet verwacht, maar dat maakt deze overwinning ook zo uniek," vertelt Smolders na afloop. "De toegestane tijd was enorm scherp gezet. Maar ik was optimistisch, want mijn paard houdt van deze arena. Winnen in Hambrug is een geweldig gevoel."

Samen met de SF-merrie van Jennifer Gates bleef Smolders Eve Jobs met de 16-jarige Venue d'Fees des Hazalles voor. De dochter van President werd in het verleden nog uitgebracht door Fabienne Daigneux. Met één tijdsfout bleef Jobs, Michael G Duffy met onder het zadel Lapuccino 2.

Het duo werd opgevolgd door Denis Lynch met de KWPN'er Cristello (Numero Uno) terwijl Ben Maher met Ginger-Blue (Plot Blue) de top vijf afwerkte.

Eveneens in de top twaalf strandde Gilles Thomas met Uncas S (Udarco) op de twaalfde plek.

Uitslag