Gregory Cottard wint 5* hoofdrubriek Valence

Gregory Cottard wint 5* hoofdrubriek Valence

De avondrubriek van de vijfsterrenwedstrijd in Valence werd op 1.50m hoogte gebouwd. Uiteindelijk werd het een thuiswinst voor Gregory Cottard met  Cocaine du Val (Mylord Carthago x Si Tu Viens). Samen met de  9-jarige SF-merrie was Cottard minder dan een halve seconde sneller dan Jack Whitaker met Elucar V.E. (Cardento x Lupicor).

"Ik wilde met een goed ritme rijden vandaag want eerder had ik wat moeilijkheden in de barrage. Ze reageerde heel goed en het geluk was aan onze zijde vandaag," liet Cottard na afloop weten.

De Ierse springruiter, Bertram Allen volgde op de derde plek met onder het zadel Fts Killossery Konfusion (Siec Livello x Cruising). Allen en de 11-jarige ruin bleven Emanuele Camilli met Chaccrouet (Chacco-Blue x Baloubet du Rouet). De top vijf werd afgewerkt door de Franse amazone,  Megane Moissonnier met Aramusse (Elan de la Cour).

Lorenzo de Luca on top in de 1.45m rubriek.

Eerder sprong Lorenzo de Luca naar de winst in de 1.45m Longines ranking rubriek. Samen met de 9-jarige Malissa de Muze won de Italiaanse springruiter. "Ze moet nog wat ervaring opdoen. Maar ze zet haar goede vorm verder, na onze laatste wedstrijd in Dinard. Ze is echt eentje om te volgen."

Edward Levy volgde met Sirius Black (Calisco du Pitray) voor Mark Mcauley met O'Hara Els (Ogano Sitte).

Resultaten