Gilles Thomas schittert op het podium in Grand Prix Opglabbeek

In Sentower Park werd zonet het hoogtepunt van een druk internationaal weekend gesprongen: de Grand Prix van de CSI2* competitie. 64 Deelnemers traden aan in deze rubriek met barrage. Dertien combinaties konden de nul behouden in het basisparcours. Een barrage met dertien moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar.

De winst was voor Portugees Rodrigo Giesteira Almeida. Hij reed Huppdeldepup (v. Tyson) foutloos naar de finish in 35,09 seconden. Gustavo Arroyo nam met G&C Virko Minotais (v. Chacco-Blue) de tweede plaats mee naar huis. Deze combinatie kon de nul behouden en finishte in 35,30 seconden. Gilles Thomas zorgde voor de beste Belgische prestatie. In het zadel van Luna van het Dennehof (v. Prince van de Wolfsakker) kon hij de nul behouden en stopte de chrono na 35,35 secnoden.

Charlene Bastone en Sanlou (v; Sandro Boy) eindigden op de vierde plaats. Zij sprongen een foutloze ronde in 40,29 seconden. Felix Hassmann en Cayenne WZ (v. Claudio) noteerden de snelste tijd achter hun naam. Helaas kregen ze één springfout achter hun naam. Dit leverde hen wel nog de vijfde plaats op.

Tim Prouvé (Hocus Pocus vd Lucashoeve), Christophe Vanderhasselt (Kadans van de Mispelaere) en Laurens Houben (Hector van d'Abdijhoeve) konden zich ook klasseren.