Fanny Verliefden neemt het over van Laurence Roos als beste Belgische in FEI Dressuur ranking

Fanny Verliefden neemt het over van Laurence Roos als beste Belgische in FEI Dressuur ranking

Er zijn geen enorme wijzigingen op de nieuwe FEI dressuur ranking. De Duitse amazone Isabell Werth blijft op kop met Bella Rose 2. Het paar kwam afgelopen maand niet aan de start. Het laatste internationale optreden dateert het EK te Rotterdam waar het paar de gouden medaille greep.

Werth blijft met Weihegold OLD ook vasthouden aan de tweede plaats op de ranking. Ook de nummer drie, Dorothee Schneider geeft haar positie niet uit handen in de nieuwe ranking. Kleine wijzingen zijn er verder wel te bespeuren in de top tien.

Zo wisselen Jessica Van Bredow -Werndl (TSF Dalera BB) en Laura Graves (Verdades) van plaats, waardoor de Duitse nu op de vierde plek strandt. Daniel Bachmann Anderse rijdt van de zevende naar de zesde stek met Blue Hors Zack. Ook Cathrine Dufour (Atterupgaards Cassidy) stijgt een plaats naar plaats zeven. 

Met Indoctro vd Steenblok blijft is Fanny Verliefden de beste Belgische op de ranking. Verliefden neemt het zo over van Laurence Roos. Het duo ruilt de 86e plaats voor stek 81. Laurece Roos zakt dan weer enkele plaatsen naar ranking 84. Het was in Waregem dat Verliefden de voorsprong opbouwde met oa. een tweede plek.

volledige ranking