Familie Philippaerts domineert in 1.45m proef van Knokke Hippique, Nicola grijpt zilver

Familie Philippaerts domineert in 1.45m proef van Knokke Hippique, Nicola grijpt zilver
Een top vijf waarbij niet alleen de Belgische driekleur de overhand neemt bij de CSI3* 1.45 proef in Knokke. Het geslacht Philippaerts laat nog maar eens zien dat ze niet te onderschatten zijn! Nicola Phillipaerts grijpt met de 11-jarige KWPN hengst Gijs (Kashmir Van Schuttershof) naar het zilver. Vader Ludo en broer Thibault bezetten met een vierde en vijfde plaats de 2 plekken vlak naast het podium. Ook in de CSI1* 1.25m een knappe prestatie van de Belgen, met Dimme D'Haese en Empress Eh Z die met het goud gingen lopen.

In de 1.45m proef was het Francois Xavier Boudant die de Marseillaise door de luidsprekers mocht laten klinken. Met de Haloubet de Gorze ruin, Brazyl du Mezel klokte hij de snelste chrono, waarmee hij slechts enkele honderdsten voor Nicola Philippaerts en de 11-jarige KWPN hengst Gijs, een zoon van Kashmir Van Schuttershof, bleef. Stephex amazone Petronella Anderson vervolledigde het podium op de rug van Kulana V (Thunder Vd Zuuthoeve). 

Net buiten het podium nog twee Philippaertsen. Ludo Philippaerts plaatste zich met Mr. Idol S (Plot Blue) op een vierde plaats, op de hielen gevolgd door zoon Thibault die Broadway de Mormoulin (Kannan) naar de vijfde plaats stuurde.

Brabançonne voor Dimme D'Haese in 1.25m

De Belgen zijn duidelijk in vorm, want ook in de CSI1* 1.25m proef kleurt de top vijf voornamelijk zwart-geel-rood. Dimme D'Haese, met onder het zadel Empress Eh Z (Emerald) ging met het goud lopen. Op het podium volgde Shoorendran Nageswaran met Boegegardens UN op twee, gevolgd door Maxine Gaelens en de 9-jarige Kannan merrie, Noblesse Royale op drie.

Julie de Pelsmaeker was met Contendra (Contender) goed voor een vierde plaats, voor de beste Nederlandse amazone van de dag, Tamara Klop. Tamara reed de Elvis Ter Putte merrie, Kato Ter Putte naar de vijfde plaats.


Uitslag CSI3* 1.45m

Uitslag CSI1* 1.25m

f.: © Knokke Hippique