Tom McEwen en BWP-er Figaro van het Broekxhof klimmen naar vierde plaats na cross country Luhmühlen

Tom McEwen en BWP-er Figaro van het Broekxhof klimmen naar vierde plaats na cross country Luhmühlen
Luhmühlen begon de dag vooral heel erg nat. Zodanig zelfs dat de brandweer er aan te pas moest komen om het overtollige water weer uit de waterbak te pompen. Ook op diverse plaatsen op het terrein moest het water worden weggepompt. De cross ging echter gewoon door en werd verplaatst naar wat later op de dag. Het weer bleef gelukkig goed en Tim Price profiteerde daar optimaal van in het CCI5*, want hij weet vandaag de leiding van het klassement over te nemen met Ascona M (v. Cassaro) met wie hij nu bovenaan staat met 27.80 strafpunten.

Het is dan Alexander Bragg die van de vierde naar de tweede plaats klimt met Zagreb (v. Perion) met 29.70 strafpunten. Sarah Bullimore haar Reve de Ruoet (v. Balou du Rouet) wist wel raad met al dat water en klom van een tiende naar een derde plaats met 32.10 strafpunten. Zij wordt op de hielen gezeten door haar landgenoot Tom McEwen en de BWP-er Figaro van het Broekxhof (v. Tauber van het Kapelhof) die nu vierde staat met 32.30 strafpunten. Yoshiaki Oiwa en Calle 44 klimmen nog naar een vijfde plaats.

CCI4*

In de viersterren is er in de top drie niets gewijzigd na de cross country. Julia Krajewski verstevigd haar nummer 1 positie met Samurai du Thot (v. Milor Landais) na een foutloze cross en blijft zo op 24.70 strafpunten staan. Ook Ingrid Klimke en haar SAP Asha P kwamen geen problemen tegen onderweg en finishen foutloos met 24.80 strafpunten op een voorlopige tweede plaats. Michael Jung en Highlighter (v. Caretino) klimmen dan van de zevende naar de derde plaats met 28.30 strafpunten. Met zijn andere troef Creevagh Cooley waarmee hij na de dressuur derde stond volgde er vanmiddag in de cross een eliminatie. Felix Etzel en Bandit 436 staan nu vierde en Dirk Schrade klimt van een negende naar een vijfde plaats met Unteam de la Cense.

Met de Heraldik XX nakomeling Henri Z kan ook Raf Kooremans tevreden terugkijken op zijn ronde vandaag. Hij verloor een paar plaatsen in het klassement maar zijn nog groene Henri laat op dit niveau zeker zien wat hij in zijn mars heeft. Het is slechts de vijfde keer dat het tweetal meedoet in de CCI4*. Ze staan op een voorlopige 22e plaats.

Morgen volgt het afsluitende springen.

Resultaten