Karin Donckers behoudt leiderspositie en grijpt goud én zilver in Arville

Karin Donckers behoudt leiderspositie en grijpt goud én zilver in Arville
Gisteren meldden we al dat Karin Donckers zowel de eerste als de tweede plaats in handen had in de CIC* van Arville, vandaag kunnen we je vertellen dat de Belgische eventingamazone beide plaatsen heeft weten behouden na de afsluitende springproef. Met Hamilton won ze met een totaal van 28,7 strafpunten na haar foutloze springproef vandaag. Met Nolimit VDB Z werd ze tweede, na opnieuw een foutloze ronde door het springparcours kreeg ze met dit paard 30,3 strafpunten aangerekend.

Met precies 31 punten werd de Spaanse Alexis Gomez derde met Riga de Hus, ook zij hielden dus hun positie van gisteren aan. De vierde plaats was voor Rebecca-Juana Gerken en Sexta Z voor Duitsland, Ruiji Liang werd vijfde met Agora de Bordenave.

De CIC3* viel in handen van Sam Griffiths en Gurtera Cher. Zij konden van hun vijfde plaats opstijgen naar nummer 1 met 33 strafpunten na een feilloze springproef. De Britse Izzy Taylor werd tweede met eveneens 33 strafpunten op Direct Cassino, William Levett en Alexander NJ werden derde.

Lara De Liedekerke-Meier kon met Ducati vd Overdam uiteindelijk zesde worden, een mooie stijging vanuit hun twaalfde plaats.

Valentine Emsens werd met Esther du Maillet beste Belgische in de CIC2*. Zij maakten een spectaculaire klim vanuit de 37ste plaats. De Zweed Ludwig Svennerstal won met Camelot, Sam Griffiths werd hier tweede met Sea Summer Bay. Stephanie Böhe en Classic Royetta werden derde voor Duitsland.

Baptist Petillion wist met Hadgat de CNC-Ponies voor ons land te winnen.

Klik hier voor alle resultaten.