Franse en Duitse overwinningen in Jardy

Franse en Duitse overwinningen in Jardy
In het Franse Jardy kwamen afgelopen weekend de eventingruiters aan de start in verschillende rubrieken op 1*, 2* en 3* niveau.

In de CCI1* wedstrijd was de overwinning voor thuisland Frankrijk. Met 42,10 strafpunten reed Clara Loiseau naar de winst met de Selle Français merrie Astuce de Barbereau onder het zadel. Voor de Belg Valentine Emsens was er een 35e plaats met Esther du Maillet. Zij verzamelden een totaal van 84,80 strafpunten. Maxime Lambrecht en Kaz Star van ’t Hovreet strandden op de 39e plaats met 88,90 strafpunten.

Ook bij de CIC1* ging Frankrijk met het goud aan de haal. Mathieu Lemoine en Cash behaalden een totaal van 40,20 strafpunten na de drie onderdelen. Ook in deze wedstrijd waren er enkele Belgen actief.  Roland Quoidbach plaatste zich op de 13e plaats met Herge des Moites Fontaines en op de 21e plaats met Farco du Petit Pre Ewalco, respectievelijk met 52,80 en 61,50 strafpunten. Voor Stephanie d’Andrimont en Fernhill Extreme was er een 23e plaats met 66,80 strafpunten.

Michael Jung bevestigde zijn goede vorm met maar liefst 2 overwinningen. In de CIC2* verzekerde hij zich van de eerste plaats met Fischer Takinou.

Ook in de CIC3* reed hij naar de overwinning, deze keer met Star Connection onder het zadel. Zij behaalden een totaal van 38,50 strafpunten. Voor de Belg Giel Vanhouche was er een 19e plaats met Azrael na 60,5 strafpunten. Lara de Liedekerke-Meier en Nyala d’Arville volgden op de 20e plaats met 61,6 strafpunten.

In de CCI3* ten slotte ging de eerste plaats wederom naar Frankrijk, deze keer met Gwendolen Fer en Romantic Love. Zij behaalden over de drie onderdelen 46,10 strafpunten. Karin Donckers wist zich met Lamicell Iris nog te klasseren op de 15e plaats. Hun totaal was 64,50 strafpunten.