Duitsland wint FEI Nations Cup Eventing

Duitsland wint FEI Nations Cup Eventing
FEI-pictogram-eventingHet was al langer duidelijk dat Duitsland oppermachtig was in de FEI Nations Cup Eventing in Fontainebleau, maar vandaag schreven de Duitsers de Nations Cup definitief op hun naam. Met een totaal van 159,4 strafpunten wist het winnende team (Michael Jung met Leopin FST, Sandra Auffarth met King Artus, Andreas Dibowksi met Butts Leon en Frank Ostholt met Little Paint) voor te blijven op het Franse team dat tweede werd met 165,2 strafpunten. Italië werd derde met 174,4 strafpunten. De vierde plaats was voor onze noorderburen, die een teamtotaal van 193,4 strafpunten hadden. Groot-Brittannië had elf strafpunten meer en werd vijfde.

In de individuele CICO3* viel ook de volledige topdrie in Duitse handen. Olympisch kampioen Michael Jung won met La Biosthetique-Sam, de dertienjarige Stan the Man-zoon waarmee hij in Londen goud pakte. Jung en Sam wonnen met 35,6 strafpunten, die ze enkel uit de dressuurproef meekregen. Hun spring- en cross countryproef was namelijk foutloos. Ook Sandra Auffarth en Opgun Louvu (v. Shogoun) wisten zowel in het cross- als het springparcours foutloos te blijven. Dit duo kreeg in de dressuurproef wel 37,4 strafpunten mee. Dat was dan meteen ook hun eindtotaal. Met Leopin FST werd Michael Jung dan ook nog derde met 46,2 strafpunten. Jung en Leopin kregen wel acht strafpunten in de cross country.

De Fransman Donatien Schauly werd vierde met Seculaire Mili (v. Pistolet Bleu). Hij klom na de springproef van vandaag van de zesde naar de vierde plaats. Schauly eindigde met 46,4 strafpunten. De Italiaanse Vittoria Panizzon had slechts 0,4 strafpunten meer met Borough Pennyz (v. Cevin Z). Panizzon sprong van plaats zeven naar vijf na een foutloze springproef.

Ook de Belgische amazone Lara De Liedekerke wist te stijgen in het klassement. Met Quella Langonnaise (v. Iolisco De Quinhon) stond ze gisteren na de cross country nog 35ste, maar vandaag wist ze de CICO3* te eindigen op de 30ste plaats. Na een balkfout in de springproef kwam haar eindtotaal op 70,8 strafpunten. Met Ducati van den Overdam (v. Orlando) steeg ze van plaats 43 naar 42. Lara en de tienjarige BWP-er Ducati sloten af met 83,4 strafpunten.

In de CIC* wist de Nederlandse eventinglegende Alice Naber-Lozeman de Britse Kitty King naar plaats drie te sturen en nam zelf de koppositie over. Dat deed ze met Peter Parker, een elfjarige I'm Supposin-zoon. Met 43,7 strafpunten sloot Naber-Lozeman deze rubriek succesvol af. De Duitser Dirk Schrade deed het ook met Cisko A erg goed en werd tweede. Schrade legde net als Naber-Lozeman een foutloos spring- en crossparcours af. Hij eindigde met 44,4 strafpunten. Kitty King en Ceylor LAN (v. Veron) stonden gisteren nog op kop, maar kregen vandaag 1,2 strafpunten aangerekend in het crossparcours. Daarmee kwam het totaal van King op 44,5 strafpunten te staan, en dus eindigde ze derde.
Tom Goeman deed het ook goed voor België in deze CIC*, want hij pakte met Sibo de Quiesce (v. King Size) de achtste plaats. Goeman en Sibo bleven na een foutloos springparcours ook foutloos in de cross country en finishten met 50,9 strafpunten. Met Julien Despontin zien we twee Belgen in de toptien. Despontin en Waldano 36, die van plaats 14 komen, werden tiende met 52,5 strafpunten. Met Carpe Diem (v. Clearway) werd Julien Despontin 62ste.

Tom Van Den Broeck werd met Word for Word (v. Joyrider Ex Jambo) twaalfde, komende van plaats 19. Ook met FF Welldone (v. Welton Ambassador) steeg Van Den Broeck, namelijk van plaats 59 naar 52. Valentine Steeman en Polo de St Eleuthere (v. Fidji du Fleury) verloren hun 30ste plaats en zakten naar 35 na 4,8 strafpunten extra in de cross country. Geoffroy De Jamblinne maakte een diepe val met Hero Z de la Salle (v. Feliciano). Gisteren kon deze combinatie nog op plaats elf pronken, vandaag eindigen ze op plaats 57 na 17,2 strafpunten in de cross. Hetzelfde overkwam De Jamblinne met Summerset VDL, waarmee hij 70ste werd.
Ook Stephanie D'Andrimont had pech met D Day de Lison Z (v. Darco). Nadat ze 14,8 strafpunten kreeg in de cross country van vandaag dook ze van 31 naar 59. Met Ulano de Slozen (v. Chatman) steeg ze dan weer van 92 naar 83.

Anne De Jamblinne kon dan weer van plaats 93 naar 72 klimmen met Look de Vaux (v. Veneur D'Etenclin). Brecht Vandendriessche zakte van 73 naar 78 met Electra vd Bunte Z terwijl hij met Emiko van de 99ste naar de 86ste plaats raakte.

Sara Broekaert en Ms Estee (v. Esteban Xx) werden helaas uitgesloten in de cross country van vandaag.

Bron: Equnews
Foto: Equpics