Belgen zesde op EK eventing, Karin Donckers binnen top 20.

Belgen zesde op EK eventing, Karin Donckers binnen top 20.
Het bleef tot het laatste moment een spannend Europees Kampioenschap eventing in Polen. Uiteindelijk ging Groot-Brittannië met de gouden medaille aan de haal. Nicola Wilson (Bulana), Kristina Cook (Billy The Red), Rosalind Canter (Allstar B) en Olivier Townend (Cooley SRS) haalden de overwinning.

Na het dressuurgedeelte stond Groot-Brittannië ng pp de derde plaats. De cross country bracht verandering en plaatste de Britten aan de leiding, een positie die ze aanhielden tot het einde.

Duitsland nam een sterke start tijdens het EK maar stelde zich uiteindelijk tevreden met de tweede plaats. Het brons ging naar Zweden. Het Belgische team strandt na het showjumping gedeelte op de zesde stek.

Karin Donckers (Fletcha van 't Verahof), Lara de Liedekerke-Meier (Alpaga d'Arville), Giel Vanhouche (Figaro de Verby) en Joris Vanspringel (Lully des Aulnes) moesten vandaag één plaats inboeten nadat oa. Vanspringel zijn paard 'not fit to complete' bleek.

Individueel nemen Duitsers medailles naar huis.

Individueel is het Ingrid Klimke die de gouden medaille veroverde. Klimke en Horseware Hale Bob namen een sterke start met een tweede plaats na het dressuur. Uiteindelijk imponeerde de Duitse met een foutloze jumping en hoogste score bij de cross country, goed voor de 20.000 euro overwinning.

Landgenoot Michael Jung volgde op de tweede plaats met Fischer Rocana terwijl Nicola wilson met Bulana het brons huiswaarts neemt.

Karin Donckers haalde als beste Belgische de 17de plaats met Fletcha. Donckers reed een krachtige cross gisteren maar moest wat plaatsen inboeten na het springen.

Klik hier voor de resultaten