Emille Conter op het podium in Silver Tour Grand Prix van Oliva

In Oliva werd zonet de Silver Tour 1.40m Grand Prix afgewerkt. De Belgen kwamen er zeer sterk voor de dag. Emilie Conter wist een podiumplaats te bemachtigen en zowel Gudrun Patteet als Jérôme Guery sprongen de top tien in. Pieter Devos liet ook van zich horen en nam een klassering mee naar huis.

Winst in deze Grand Prix was er voor de Ier Mark Mcauley die met Miebello (v. Flyinge Quite Easy 958) de winnende tijd van 39,17 seconden neerzette in de jump-off. Jonna Ekberg nam genoegen met een tweede plaats. De Zweedse amazone kon rekenen op Ja Belle Stability (v. London) om foutloos over de finish te rijden in 39,87 seconden. Emilie Conter zorgde voor sterke Belgische verdediging en reed met Catokia 2 (v. Catoki) naar een derde plaats. Ze noteerde een mooie tijd van 40,74 seconden.

Paolo Paini (Japonica De Ca' San Giorgio) verzekerde Italië van een vierde plek. Steve Guerdat (Orlano Z) sprong naar de vijfde plaats.

Op zes zien we Gudrun Patteet (Sea Coast Enjoy Z) schitteren. Jérôme Guery (Nestor de Mariposa) volgt op zeven. Pieter Devos (Milona van het Speienhof) werd twaalfde.

Klik hier voor de resultaten.

In de Silver 1.30m rubriek kon Freddy Demuynck (Aimar van het Polderhof) deze ochtend naar een zesde plaats in het klassement rijden. De zevende plaats in de Gold 1.30m Accumulator was voor Virginie Thonon (Just The Way). In deze proef zorgden ook Pieter Devos (Claire Z) en Emilie Conter (Ornella van het Lambroeck) voor Belgische klasseringen.

De Bronze 1.20m rubriek zag ook enkele Belgische klasseringen. Die waren voor Freddy Demuynck (Nashville V'T Leeuwerikenhof Z), Aiko Paridaen (Ferrari Quality), Karline de Brabander-Vereecke (Lector van de Bisschop en Oilily de Muze) en Christophe Leutenez (Fire Rock du Lozon).